Over Tjalling Smits

Tjalling Smits

Mijn naam is Tjalling Smits, getrouwd en vader van 2 dochters. Ik heb een ruime ervaring, fysiotherapeut sinds 1990. Sindsdien ben ik continu werkzaam geweest in particuliere praktijken met voornamelijk orthopedische patiƫnten. Samen met een collega ben ik in 1995 een sportgezondheidscentrum begonnen, met als doel mensen met een beperking, blessure of drempelvrees voor de gewone sportschool aan het bewegen te krijgen.

 

Bewegingswetenschappen

Aan de Vrije Universiteit in Amsterdam heb ik in 1999 de studie bewegingswetenschappen afgerond. Mijn afstudeerrichtingen 'Gezondheidskunde met betrekking tot het menselijk bewegen' en 'Psychologie met betrekking tot het menselijk bewegen' hebben mijn kijk op het vak veranderd. Met deze kennis en ervaring toets ik de praktijk meer aan de theorie.

 

Mijn specialisaties

In de praktijk behandel ik alle voorkomende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Specialisaties zijn pre -en postoperatieve revalidatie, reconditionering van (sub) chronische rug- en nekklachten, sportrevalidatie, schoudertherapie en COPD. Ook in de behandeling van neurologische ziektebeelden als MS, CVA en M. Parkinson heb ik ruime ervaring.